domingo, setembro 27

Saudade imensa! I miss you!



Não vou começar o post com desculpas, explicações e bla, bla, bla.
A verdade é que a saudade é grande e os amigos que eu fiz aqui são amigos prá vida toda, portanto estou tentando arrumar um jeitinho de voltar.

Ando ás mil voltas com a cozinha, e trago mil histórias de encontros e desencontros - principalmente com funcionários.

Algumas que me lembro de sopetão -

Meu cozinheiro - Ah!! É impossivel trabalhar com você. Você quer tudo do seu jeito...
( será que é por que a cozinha é minha??)

Outro cozinheiro - O que? Eu não vou fazer as fajitas assim não. Minha avó Mexicana vai sair do túmulo e me estapear!
Eu - Melhor você escolher. Tapa de vivo dói mais... ( e eu já estava com a mão preparada!)

Terceiro cozinheiro - Olha aqui o que está escrito no menu - 24 horas de antecedencias para os pedidos... e você fica aceitando pedido de ultima hora...
Eu - ahan. ( e nem expliquei. achei que esse tipo de comentário nao merecia IBOPE)

Cozinheiro qualquer - Assim não dá! Você deixa os clientes escolherem como eles querem a comida deles...
Eu - Lá vou eu por outro anúncio no jornal... Cozinheiro - PROCURA-SE

I will not start this post with apologies or reasons why I have been AWOL for so long.
The only thing that matters is how much I miss you and how happy I am to be back.
My kitchen is taking all my time, so most the stories I have to share are kitchen related.
A year ago I could not fry an egg and would happily remodel my kitchen and turn it into another living area - it would be far more usable in my house.
Twelve months later and I am catering for 200 people - ALONE.
Why?
Because my gorgeous, favorite chef moved out of town and since then I had 9 cooks in 2 months. Two resigned. The others I had to let go for different reasons.

A few interactions that come to my mind - 
cook - It's impossible to work wit you! Youw ant it all your way...
Maybe it's because it is MY kitchen??

Another cook - I won't make the Fajitas the way you want me to. My dead grandma will get up from her grave and slap me.
Think long and carefully. Slaps from feisty Brazilian women tend to hurt more.

A third cook - Read your menu. It says clients need to order 24 hours priot to the event - and you keep accepting same day orders...
I did not even bother replying...

Same guy - I can not believe it! You let the cliend decide how they want the food they will eat!!
Thinking to myself - here I go... newspaper add, interviews, all over again...




Um comentário: